Rebozo

Rebozo er spansk og betyder både sjal, og at svøbe.

Rebozomassagen stammer oprindeligt fra Mexico og er gennem mange generationer blevet anvendt til at hjælpe gravide til at finde ro, til at slappe bedre af, til at koncentrere sig om sin krop og sin voksende baby og til at mindske risikoen for komplikationer under fødslen.

Rebozomassage er en Mayaindiansk massageteknik, hvor kroppen vugges og bevæges langsomt frem og tilbage med et langt tørklæde (en rebozo). Med massagen er det muligt at nå helt ind i psoasmusklen, der er den dybeste muskel i vores krop, den muskel der også holder sammen på den gravide krop. Denne muskel påvirker vores balance af knogler og muskler, fleksibilitet og styrke. Hvis psoasmusklen er for spændt eller er skæv, giver det ofte smerter i ryg og bækken.

Rebozomassagen foregår med en eller flere mexicanske rebozoer, de farvestrålende mexicanske sjaler, der bliver svøbt omkring den gravide krop. Med den vugger, strækker, masserer og bevæger Doulaen den gravide krop, så du får afspændt og afbalanceret det bløde væv i bækkenet, muskler, bindevæv, ligamenter mm.

Rebozomassagen øger udskillelsen af oxytocin og endorfin og virker lindrende og regenererende for kroppen. Det hjælper til en bedre og mere afbalanceret graviditet og fødsel, hvilket skaber øget ro og velvære for både mor og baby.

Simpel og effektiv massage der lindrer lændesmerter, løsner op for spændinger, skaber øget velvære og er med til at facilitere et nemmere og blidere fødselsforløb. Rebozomassagen løsner desuden op i alle muskler og ledbånd omkring livmoderen de strukturer der ofte bliver ømme og giver smerter under en graviditet. Resultatet her er færre smerter, færre ødemer og større bevægefrihed. Det lindrer og forløser - og så er det med til at udskille det uundværlige kærligheds - og fødehormon, oxytocin.

Tænk på, at din livmoder er en stor muskel, der både kan være stærk, smidig, spændt og slap. Rebozomassagen er her et unikt redskab, da den får fat i muskulaturen omkring livmoderen. Jo mere afspændt denne muskulatur er, jo nemmere kan jeres baby lægge sig godt til rette og være klar til fødslen - og jo stærkere muskulaturen er, jo bedre kan den samarbejde med MOR om at få et mindre smertefuldt fødselsforløb. Rebozoen kan ydermere også bruges til at hjælpe baby med at finde godt ned i bækkenet, så han/hun er bedst muligt indstillet til fødslen.

Hvis man anvender Rebozo regelmæssigt i sidste trimester af graviditeten, er der større chancer for, at baby vil rotere og lettere kan finde sin vej ned gennem fødselskanalen. På den måde kan mor og baby forberede samarbejdet, og kejsersnit vil i mange tilfælde kunne undgås.

Efter en Rebozomassage vil mange opleve en massiv træthed og have en bedre søvn, end du har oplevet længe. Derfor er det en god ide ikke at ha’ mange aftaler i kalenderen efterfølgende.   


Rebozo er genial til dig der:

  • Har en øm lænd

  • Har en træt krop

  • Har tunge ben

  • Har spændinger i hoved/nakke/ryg/lænd

  • Har en baby der vender med numsen nedad

  • Har en baby der ikke har fundet sig til rette med hovedet nede i bækkenet

  • Bare trænger til at få din nattesøvn igen

  • Trænger til selvforkælelse

  • Rebozomassage kan også anvendes selvom du ikke er gravid