Moxabehandlinger

Moxabehandlinger er en behandlingsform, der ofte anvendes sammen med akupunktur/ akupressur og zoneterapi.


Det er en varmebehandlingsmetode fra Kina, der er mere end 5000 år gammel. Oprindeligt blev det anvendt i landområder, der var meget kolde, hvor man varmede sten op, pakkede dem ind i skind og lagde dem på den del af kroppen, der var ramt af kulde. Man fandt efterhånden ud af, at der hvor varmen havde været, der lindrede det også den smerte, man måtte have i det område.


Ordet Moxa kommer fra det japanske ord ”mogusa”, der betyder ”urt” og det latinske ord ”bustion”, der betyder brænde. Ved en moxa-behandling opvarmes akupunkturpunkterne med brændende blade fra den kinesiske urt gråbynke, der har særligt helende egenskaber.


I dag bruges der ikke mere glødende sten, men små cigarlignende ruller, såkaldte MOXA-ruller.


En moxabehandlig kan udføres på mange måder. Ved en moxabehandlingen hos mig opvarmes moxa-rullen og føres tæt på ømme punkter på kroppen, relevante akupressurpunkter på kroppen, samt punkter omkring ørene. Punkterne stimuleres af varmen og man kan opleve større velvære og mindske smerter herefter. Ved behandlingen stimuleres kroppens egne helbredende kræfter og genskaber cirkulationen af energi og blod i kroppen. På grund af den varmende effekt er moxa en meget virkningsfuld måde at supplere behandling af muskel- og ledsmerter.  


Moxa kan hjælpe din krop til at blive mere klar til fødslen og gøre fødselskanalen mere blød og fleksibel.